Svátek svatého Jiří – skautský den

⚜ 24. duben je svátek svatého Jiří – Skautský den! Rytíře Jiřího, který podle legendy překonal draka, nám skautkám a skautům zvolil za patrona zakladatel skautingu lord Robert Baden-Powell. Jeho příběh nám má připomínat, jak důležité je pomáhat druhým, umět sebrat odvahu, postavit se překážkám, překonat strach. Vyprávění o svatém Jiřím souvisí i s Baden-Powellovým vzkazem, totiž že se máme pokusit zanechat svět lepším, než jaký byl, když jsme na něj přišli. Dovedou to právě ti, kdo nejsou lhostejní a nebojí se usilovat o to, čemu věří.

Draci tu budou vždycky, menší i větší, pro každého z nás asi trochu jiní. Nezapomínejme na BP vzkaz a na úkol, který nám svěřil.

Krásný Skautský den vám všem, bratři a sestry!https://skautijevicko.cz/galerie-2024/nggallery/album/svaty-jiri
❤️

Příprava tábořiště v Trhonicích

O víkendu panoval na našem tábořišti v Trhonicích živý ruch. Po zimě bylo třeba začít chystat tábořiště na letní tábor . Zůstal za námi obrovský kus dobře odvedené práce = obnova 60m2 trávníku, zarovnání terénu po podzimním bagrování vodovodu, dodělání kamenného podloží/drenáže sprchy, vyčištění a dezinfekce studny… Díky všem za práci. Galerie 2024 – Skauti Jevíčko (skautijevicko.cz)